افراد در تماس جنسی مشکوک، آنهایی که روابط جنسی کنترل نشده یا شرکای جنسی متعدد دارند، در معرض اغلب بیماریهایپاپ اسمیر نوعی آزمایش برای خانم هاست که برای تشخیص سرطان دهانه رحم انجام میشود. در این آزمایش پس از گذاشتن اسپکلوم سلولها با استفاده از برس مخصوص از دهانه رحم جمع آوری میشود. تست پاپ اسمیر به بیمار این امکان را میدهد که هرگونه تغییر غیرطبیعی در سلولهای دهانه رحم سریعا تشخیص داده شده و بیمار سریعا روند درمانی خود را انجام دهد. متخصصین توصیه میکنند که خانمهایی که ضعف سیستم ایمنی ندارند هرسال یکبار بمدت 3 سال و بعد هر 3 سال یکبار پس از شروع نخستین سکس، تست پاپ اسمیر انجام شود. اما در خانمهایی که ضعف سیستم ایمنی دارند 2 بار به فاصله 6 ماه و سپس هریکسال یکبار تست انجام شود. اگر عوامل خطرساز دیگری مثل HPV به همراه HIV باشد، پزشک بدون توجه به سن بیمار انجام مکرر پاپ اسمیر را توصیه خواهد کرد. پس از هستیرکتومی (برداشتن رحم)، اگر برای شرایط مثل فیبروم باشد، تست پاپ اسمیر متوقف میشود، اما در صورتی که هستیرکتومی برای شرایط سرطانی انجام شده باشد ادامه این تستها ضروری است.
- دو روز پیش از تست پاپ اسمیر از رابطه جنسی، داروهای واژینال باید خودداری کرد چون ممکن است سلولهای غیرطبیعی نشسته و پنهان شوند. - طی زمان قاعدگی این تست نباید انجام شود و پس از اتمام آن اقدام به انجام تست کنید. - بهترین روش انجام پاپ اسمیر استفاده از کلوئید بیس میباشد. - تفسیر پاپ اسمیر توسط ماما یا پزشک انجام میشود. - در صورتی که پاپ اسمیر غیرطبیعی باشد تشخیص قطعی با انجام کولپوسکوپی ممکن است.
یکی از مشکلات رایج زنان مبتلا به HIV مخصوصا زنانی که از طریق همسر مبتلا شدهاند، سرد مزاجی در روابط زناشویی میباشد. سرد مزاجی به زنانی اطلاق میشود که تمایل و هوس جنسی کم داشته و یا اصلا نداشته و از آن بهرهمند نمیگردند، که حدود 10% از این زنان دچار مشکل در سیستم هورمونی و یا پاتولوژی اعضا جنسی میباشند. ولی مشکل 90% دیگر این زنان به مسائل عاطفی مربوط میباشد. علل هورمونی و پاتولوژی اعضا جنسی، پس از مراجعه بیمار به پزشک توسط پزشک بررسی شده و پس از رد آنها توسط معاینه و آزمایش، علل عاطفی مطرح میشود. علل عاطفی و روانی که در سرد مزاجی میتواند در خانمهای مخصوصا مبتلا به HIV مطرح میباشد عبارتند از: ترس از بارداری و آسیب رسیدن به جنین، تحریک جنسی ناکافی، بیزاری از مرد و مقصر دانستن مرد در مورد بیماری، خستگی و یا اضطراب، ضربه روحی و یا نداشتن تجربه یا اطلاعات جنسی، سابقه آزار و اذیت جنسی و ...
اگر سرد مزاجی بخاطر علل هورمونی و یا پاتولوژی اعضا جنسی باشد، پزشک درمانهای خاص آن را در نظر گرفته و همراه با مشاوره فرد، اقدامات لازم را انجام میدهد. اما در صورت رد علل پزشکی، اگر علل عاطفی و روانی مطرح باشد فرد باید تحت نظر روانشناس و روانپزشک به مداوای خود بپردازد، چرا که در صورت عدم درمان این عارضه، زندگی خانوادگی و سلامت فرد دچار اختلال میشود.