تغذیه در بیماران اچ آی وی / ایدز
تغذیه در بیماران اچ آی وی / ایدز
تغذیه در دفاع و توانایی دستگاه دفاعی بدن برای پاسخگویی به عفونتها نقش مهمی دارد. مواد مغذی که بدن دریافت میکند به روشهای بیشماری باعث تقویت دستگاه دفاعی بدن میشوند. برای مثال، پوست و پوشش داخلی ریه و روده اولین لایه های دفاعی را به وسیلة ایجاد موانع فیزیکی در مقابل مهاجمانی همچون ویروسها و باکتریها فراهم میکنند. هنگامی که افراد تغذیة مناسب ندارند، این موانع دفاعی بدن رو به ضعف و نابودی میروند. به بیان دیگر، انواع سلولهای دفاعی که سد و مانعی برای ورود مهاجمان به بدن ایجاد میکنند، برای توانایی در انجام این وظیفه به انرژی، پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی احتیاج دارند که همگی این مواد از غذای سالم و مواد مغذی تأمین میگردد.
علل سوء تغذیه در اچ.آی.وی/ ایدز
علل سوء تغذیه در مبتلایان به اچ.آی.وی/ ایدز متعدد بوده و عبارتند از:
(1) افزایش نیاز به انرژی به خاطر وجود عفونت در بدن؛
(2) کاهش دریافت رژیم غذایی روزانه به علت بیاشتهایی، آفت (زخم) دهان، یا افسردگی؛
(3) سوء جذب مواد مغذی بهویژه به خاطر اسهال. غذا پس از خورده شدن، هضم شده و به مواد مغذی تجزیه میشود. این مواد مغذی از دیوارههای روده عبور کرده و وارد جریان خون میشوند و جریان خون این مواد را به اعضا و بافتهای نیازمند میرساند. یکی از پیامدهای اچ.آی.وی/ ایدز این است که به علت آسیبدیدگی دیوارة روده، غذا بهدرستی از سلولهای آن عبور نکرده و بنابراین به طور کامل جذب نمیشود. در مبتلایان به عفونت اچ.آی.وی/ ایدز، اسهال یک گرفتاری شایع است. هنگامی که فردی اسهال دارد غذا بهسرعت از داخل روده عبور میکند و این امر باعث میشود بهدرستی هضم نشده و مواد غذایی کمتری جذب شوند.
غذای مناسب باید کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها، و همچنین ویتامینها و مواد معدنی را در بر داشته باشد. بهترین راه برای اطمینان از دریافت تمام این مواد مغذی این است که هر روز طیف وسیعی از غذاهای سالم را دریافت کنید.
برگرفته از کتاب راهنمای کاربردی تغذیه برای افرادی که با اچ.آی.وی/ ایدز زندگی میکنند
ارسال به دوستان