02 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات ایدز ایران

دانشگاه علوم پزشکی تهران

مطالب اخیر
  • تاریخ انتشار : 1403/08/16 - 10:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 10
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی فراوانی هایپربیلی روبینمی غیر مستقیم در بیماران مبتلا به HIV

بررسی فراوانی هایپربیلی روبینمی غیر مستقیم در بیماران مبتلا به HIV دریافت کننده آتازاناویر-ریتوناویر در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بیمارستان امام خمینی در سال ۱۳۹۸-۱۳۹۹

از زمان شروع اپیدمی HIV، تحقیقات قابل توجه موجب توسعه بیش از ۴۰ دارو ضد ویروسی شده است که می تواند در کنترل عفونت در صورت استفاده از ترکیبات مختلف کمک کند. ART عامل اصلی مدیریت بسیاری از این بیماری ها و عفونت های مرتبط با ایدز است که برای کاهش بار ویروسی است. در تحقیقات انجام شده در درمان با ART عوارض دارویی نیز گزارش شده است که در بین آنان, اختلالات توزیع چربی بدن, اختلالات متابولیک, قلبی مانند فشار خون بالا، دیس لپیدمی، مقاومت به انسولین و دیس گلیسمی دیده میشود. عوارض جانبی و عدم تحمل دارویی درمان های ART تا به امروز یکی از فاکتور های فابل توجه در زمینه ترک درمان توسط بیماران می باشد.

عفونت با ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) یک پاندمیک محسوب می شود .در سال ۲۰۱۷ ۳۶.۹میلیون نفر مبتلا به HIV هستند و ۱.۲۷ میلیون نفر تحت درمان با داروهای ART (درمان ضد رتروویروسی) می باشند. برآورد تعداد موارد جدید مبتلا به HIV در ایران برای سال ۲۰۱۷ برابر ۴۶۶۱ نفر در سال بوده است )۳۴۵۰ مرد و ۱۲۱۱ زن( این برآورد حاکی از آن است که اگر سطح پوشش خدمات در حد کنونی بماند تعداد موارد جدید در هر سال تا سال ۲۰۲۲ میلادی در مردان کاهش و در زنان تثبیت می یابد. از زمان شروع اپیدمی HIV، تحقیقات قابل توجه موجب توسعه بیش از ۴۰ دارو ضد ویروسی شده است که می تواند در کنترل عفونت در صورت استفاده از ترکیبات مختلف کمک کند. ART عامل اصلی مدیریت بسیاری از این بیماری ها و عفونت های مرتبط با ایدز است که برای کاهش بار ویروسی است. در تحقیقات انجام شده در درمان با ART عوارض دارویی نیز گزارش شده است که در بین آنان, اختلالات توزیع چربی بدن, اختلالات متابولیک, قلبی مانند فشار خون بالا، دیس لپیدمی، مقاومت به انسولین و دیس گلیسمی دیده میشود. عوارض جانبی و عدم تحمل دارویی درمان های ART تا به امروز یکی از فاکتور های فابل توجه در زمینه ترک درمان توسط بیماران می باشد .برای دستیابی به هدف درمان ۹۰-۹۰-۹۰ تا سال ۲۰۲۰، بهبود رژیم های غذایی یک اولویت باقی می ماند تا حداقل ۷۳ سرکوب ویروس در همه افراد مبتلا به HIV در سرتاسر جهان وجود داشته باشد. پیشرفت های سریع در داروهای ضد رتروویروسی، امکان درمان درازمدت با رژیم های ساده و قابل تحمل را به ارمغان آورده است. اتازاناویر یک مهار کننده پروتیاز است که مانع شکل گیری ویروس بالغ از طریق مهار پروتئین ویروسی Gag و Gag-Pol در سلول های آلوده به ویروس می شود.

  • گروه خبری : درحال اجرا
  • کد خبر : 283248
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن استاتیک شماره 1308 موجود نیست