بررسی نتایج عمل جراحی(LAR) Low Anterior Resection بدون ایلیوستومی محافظتی با ایلیوستومی ثانویه تاخیری انتخابی
بررسی نتایج عمل جراحی(LAR) Low Anterior Resection بدون ایلیوستومی محافظتی با ایلیوستومی ثانویه تاخیری انتخابی در بیماران مبتلا به کانسر پروگزیمال رکتوم رادیوتراپی شده در بخش جراحی کولورکتال بیمارستان امام خمینی تهران بصورت آینده نگر
انجام ایلیوستومی محافظتی با اینکه می تواند از خطر ات عارضه لیک لگنی آناستوموز در این بیماران بکاهد در مقابل دارای پیامد های منفی جسمی و روانی و اقتصادی است و از طرف دیگر عمل جراحی بعدی بستن ایلیوستومی را به این بیماران تحمیل میکند . بر اساس آمارهای موجود لیک آناستوموز در درصد قابل توجهی از این بیماران هیچگاه اتفاق نمی افتد (بین ۶۷-۸۸) لذا از لحاظ منطقی استومای محافظتی در این بیماران کمکی نمیکند.
تعبیه ایلیوستومی در بیمارانی که تحت عمل جراحی LOW ANTEIOR RESECTION (LAR) بعلت ابتلا به کانسر رکتوم قرار میگیرند امری معمول است . انجام ایلیوستومی محافظتی با اینکه می تواند از خطر ات عارضه لیک لگنی آناستوموز در این بیماران بکاهد در مقابل دارای پیامد های منفی جسمی و روانی و اقتصادی است و از طرف دیگر عمل جراحی بعدی بستن ایلیوستومی را به این بیماران تحمیل میکند . بر اساس آمارهای موجود لیک آناستوموز در درصد قابل توجهی از این بیماران هیچگاه اتفاق نمی افتد (بین ۶۷-۸۸) لذا از لحاظ منطقی استومای محافظتی در این بیماران کمکی نمیکند. لذا به نظر می رسد معرفی رویکردی برای یافتن و انتخاب بیماران کم خطر از نظر لیک و صرفنظر کردن از انجام ایلیوستومی در این بیماران میتواند از جنبه های متعددی به نفع بیماران و اقتصاد درمان باشد .از میان فاکتورهای خطری که جراحان را ترغیب به تعبیه ایلیوستومی محافظتی میکند رادیوتراپی قبل از عمل جراحی است و فرضیات متعددی در مورد تاثیر منفی رادیوتراپی روی سیر جوش خوردن اناستوموزها مطرح شده است . در این مطالعه انجام ایلیوستومی محافظتی صرف رادیوتراپی قبل از عمل به چالش کشیده خواهد شد.
ارسال نظر